USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Siirt’te Yarın Okullar Tatil mi? 9 Nisan 2026 İçin Valilikten Açıklama Var mı?

Siirt’te Yarın Okullar Tatil mi? 9 Nisan 2026 İçin Valilikten Açıklama Var mı?

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde etkisini yeniden artırması beklenen sağanak ve yer yer kar yağışı, öğrenciler ve veliler arasında “okullar tatil mi?” sorusunu gündeme taşıdı. Özellikle Siirt başta olmak üzere bölgedeki birçok il için gözler valiliklerden gelecek açıklamalara çevrildi.

Meteoroloji yetkililerinin yaptığı son değerlendirmelere göre, 9 Nisan Perşembe günü itibarıyla bölgede yağışlı hava etkisini artıracak. Sağanak yağışların yanı sıra yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı da bekleniyor. Bu durum, özellikle ulaşımda aksama, buzlanma ve ani su baskınları gibi riskleri beraberinde getiriyor.

Ancak tüm bu uyarılara rağmen, Siirt için şu ana kadar resmi makamlardan okulların tatil edildiğine dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle mevcut durumda eğitim-öğretim faaliyetlerinin planlandığı şekilde devam etmesi bekleniyor.

Bölgede özellikle yüksek rakımlı alanlarda kar ihtimali ve kuvvetli yağış beklentisi, öğrenciler arasında tatil beklentisini artırmış durumda. Ancak Türkiye genelinde okulların tatil edilmesi kararı, yalnızca ilgili valiliklerin resmi açıklamalarıyla kesinlik kazanıyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ