USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Siirt Üniversitesi 35 Öğretim Üyesi Alımı Yapacak

Siirt Üniversitesi 35 Öğretim Üyesi Alımı Yapacak

Siirt Üniversitesi Rektörlüğü, çeşitli fakülte ve birimlerde görevlendirilmek üzere öğretim üyesi alımı yapacağını duyurdu. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, 2547 ve 2914 sayılı Kanun ile “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği” hükümleri doğrultusunda toplam 35 öğretim üyesi istihdam edilecek.

İlana göre alımlar; profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarında gerçekleştirilecek. Adayların, Siirt Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterleri’ni taşıması gerekiyor.

Öğretim üyesi alımı için başvurular, 14 Ocak 2026 tarihinde sona erecek. Adayların başvurularını şahsen veya posta yoluyla yapmaları gerekiyor. E-posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Doçent kadrolarına başvurular Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığı’na, doktor öğretim üyesi kadrolarına başvurular ise ilgili birimlere yapılacak. Eksik belgeli başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

Geniş Akademik Kadro

İlan kapsamında; Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Ziraat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’na alımlar yapılacak.

Alım yapılacak alanlar arasında; Fen Bilgisi Eğitimi, Tarih, Mütercim ve Tercümanlık, Coğrafya, İşletme, İktisat, Beslenme ve Diyetetik, Ebelik, Kardiyoloji, Genel Cerrahi, Bilgisayar Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Tarla Bitkileri, Bitki Koruma, Hadis, Tefsir, İslam Hukuku ve Arap Dili gibi birçok farklı akademik disiplin yer alıyor.

Başvuru Şartları

Adaylardan; özgeçmiş, yayın listesi, diplomalar, yabancı dil belgesi, adli sicil kaydı, askerlik durum belgesi ve gerekli diğer evraklar isteniyor. Profesör ve doçent kadroları için ayrıca yayın dosyalarının fiziki ve dijital ortamda teslim edilmesi gerekiyor.

Adaylar ilan edilen kadrolardan yalnızca birine başvurabilecek. Birden fazla kadroya yapılan başvurular geçersiz sayılacak. Yabancı ülkelerden alınan diplomalar için Üniversitelerarası Kurul onaylı denklik şartı aranacak.

Siirt Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, idarenin gerekli görmesi halinde ilanın her aşamasının iptal edilebileceği de belirtildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ