USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi TR Dizin’e Kabul Edildi

Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi TR Dizin’e Kabul Edildi

Siirt Üniversitesi, bilimsel yayıncılık alanındaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Üniversite bünyesinde yayımlanan Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (SUSBİD), TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin tarafından dizinlenmeye kabul edildi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde 2013 yılından bu yana yayın hayatını sürdüren SUSBİD, çift taraflı kör hakemlik sistemi ve açık erişim politikasıyla uluslararası standartlarda yayın yapıyor. İletişimden tarihe, edebiyattan felsefeye kadar birçok alanda akademik çalışmalara yer veren dergi, akademik yayıncılıkta önemli bir eşiği daha aşmış oldu.

TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin Sosyal Bilimler Komitesi’nin 20 Şubat 2026 tarihli ve 67 sayılı toplantısında alınan karar doğrultusunda, derginin TR Dizin kapsamına alınmasına ve 2025 yılına ait sayılarının da sistemde dizinlenmesine uygun bulunduğu bildirildi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Rektör Nihat Şındak, üniversite dergisinin ulusal düzeyde değerli bir konuma ulaşmasının, bilimsel çalışmalara ve akademik yayıncılığa verilen önemin somut bir göstergesi olduğunu belirtti. Şındak, bu başarının üniversitenin akademik görünürlüğüne ve yayın kalitesine önemli katkı sağlayacağını ifade ederek, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ahmet Saylık, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yunus Özdurğun, dergi kurulları ile emeği geçen akademik ve idari personele teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ