USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Siirt ve İlçelerinde TYP Kapsamında 80 Kişiye İş İmkanı

Siirt ve İlçelerinde TYP Kapsamında 80 Kişiye İş İmkanı

Siirt’te Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 3 ay süreyle uygulanacak program çerçevesinde temizlik görevlisi olarak toplam 80 kişi istihdam edilecek. Başvurular 30 Mart–3 Nisan 2026 tarihleri arasında yapılacak, program ise 13 Nisan’da başlayıp 30 Haziran 2026’da sona erecek.

Mervan Gül, Siirt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Siirt ve ilçelerinde toplam 80 kişinin istihdam edileceğini açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre program kapsamında işe alınacak kişiler, yaklaşık 3 ay süreyle temizlik görevlisi olarak kamu kurumlarında görev yapacak. Uygulamanın hem iş arayan vatandaşlara geçici gelir sağlayacağı hem de kamu hizmetlerinin daha etkin yürütülmesine katkı sunacağı belirtildi.

Kontenjanların il ve ilçelere göre dağılımında Siirt merkez 22 kişi ile ilk sırada yer alırken, Kurtalan’da 17, Baykan’da 12, Eruh ve Pervari’de 7’şer, Şirvan ve Tillo’da ise 5’er kişinin istihdam edileceği bildirildi.

Başvuruların 30 Mart 2026 tarihinde başlayıp 3 Nisan 2026 tarihine kadar devam edeceği, programın ise 13 Nisan 2026’da başlayıp 30 Haziran 2026 tarihinde sona ereceği ifade edildi. TYP kapsamında işe alınacak vatandaşların, ilgili kamu kurumlarında geçici süreyle görev yapacağı ve başvuruların İŞKUR üzerinden gerçekleştirileceği öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ