USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Siirt’te Başvurular Başladı: Son Gün 15 Nisan

Siirt’te Başvurular Başladı: Son Gün 15 Nisan

Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 2025 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ürün güncelleme başvuruları başladı. Çiftçiler, kayıtlı tarım arazilerindeki ürün bilgilerini 15 Mart - 15 Nisan 2025 tarihleri arasında güncelleyebil

Başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden veya İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri aracılığıyla yapılabilecek. Yetkililer, çiftçilerin tarımsal desteklemelerden faydalanabilmesi için ÇKS bilgilerini zamanında güncellemeleri gerektiğini belirtti.

Ürün güncelleme işlemini tamamlamayan üreticilerin, destekleme ödemeleri başta olmak üzere tarımsal teşviklerden yararlanamayabileceği ifade edilirken, başvuru süresinin uzatılmayabileceği konusunda da uyarıda bulunuldu. Çiftçilerin, mağduriyet yaşamamaları için son başvuru tarihi olan 15 Nisan’a kadar işlemlerini tamamlamaları gerektiği vurgulandı.

(Eren ÇİFTLİK)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ