USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Yeni Evleneceklere Müjde: Mobilya ve Beyaz Eşyada İndirim Geliyor!

Yeni Evleneceklere Müjde: Mobilya ve Beyaz Eşyada İndirim Geliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evlenmeyi planlayan genç çiftlere ekonomik destek sunmak amacıyla önemli bir adım attı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, “Aile Yılı” kapsamında, yeni ev kuracak çiftler için 16 firma ile indirim protokolü imzalandığını duyurdu. Bu kapsamda; mobilya, beyaz eşya, ev tekstili ve mutfak eşyalarında özel indirimler uygulanacak.

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, “16 firmamızla yapacağımız indirim protokolüyle, evlenecek gençlerimize ihtiyaçlarını karşılayacak özel indirimler sunacağız. Kampanya detaylarını bugün firmalarla gerçekleştireceğimiz toplantıda kamuoyuna duyuracağız. İndirim sağlayan tüm firmalara teşekkür ediyorum” dedi.

Doğum Yardımına Yoğun İlgi: En Çok Başvuru İstanbul’dan

8 Nisan’da başlayan doğum yardımı başvurularına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Şimdiye kadar 287 bin 518 başvuru alındığını belirten Bakan Göktaş, başvuruların yüzde 41’inin birinci çocuk için yapıldığını söyledi. En çok başvuru yapılan il ise İstanbul oldu. İstanbul’u Ankara ve Şanlıurfa takip etti.

Ödemeler Anneler Günü'nde Hesaplarda Olacak

Doğum yardımı kapsamında 1 Ocak 2025 sonrası doğan çocuklar için güncellenmiş destek miktarları şu şekilde: İlk çocuk için tek seferlik 5 bin TL, ikinci çocuk için aylık 1.500 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise aylık 5 bin TL ödeme yapılacak. Destekler, çocuk beş yaşına gelene kadar kesintisiz devam edecek. Bakan Göktaş, başvuruların değerlendirilmesinin ardından ilk ödemelerin Mayıs ayında, Anneler Günü haftasında annelerin hesaplarına yatırılacağını açıkladı.

(Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ