Semih Gül
Köşe Yazarı
Semih Gül
 

KURTALAN'IN BARIŞ ELÇİSİ; "İhsan Emre Aydın"

İnsanoğlu; çevresiyle, akraba ve komşularıyla sosyalleşir. Ve bu kesimlerle barışık ve hoşgörülü olduğu nispette hayattan zevk alır ve mutlu olur. Çünkü Allah insanları bu fıtrat üzerine yaratmıştır.Tek kavramı sadece Allah'a mahsustur. İnsanlar ise topluluklar içerisinde yaşadığı için; geçimli olmalı, bazen görmemezlikten gelebilmeli, affedici olmalı ve daima pozitif olmalıdır. Yüce dinimiz İslamiyette, bu insani normlar üzerinde önemle durulmuş ve küs olma veya küs kalma konusunda kati surette red edici bir tavır takınmıştır.Enes b. Mâlik’ten nakledildiğine göre,Resûlullah (sav) şöyle buyurmuştur:“Birbirinizden nefret etmeyin, birbirinize haset etmeyin, birbirinize sırt çevirmeyin. Ey Allah’ın kulları, kardeş olun. Bir Müslüman’ın din kardeşiyle üç günden fazla küs durması helâl olmaz!” (B6076 Buhârî, Edeb, 62)Yukarıdaki hadisi şerifte de ifade edildiği üzere bir mümin diğer bir mümin kardeşiyle en fazla üç gün küs kalabilir şeklinde cevaz verilmiştir. Tabi ki insanız, zaman zaman hoş olmayan şeylerle karşı karşıya kalabiliyoruz ancak böyle durumlarda aklıselim davranmalı, tepki ve sonuçlarda ölçülü olunmalıdır. Ve en nihayetinde barış ile sonuçlanmalıdır.Malumunuz üzere ilçemiz Kurtalan'da son 1 ay içerisinde 3 ve yakın zamanda da 1 aile daha olmak üzere toplamda 4 tane sulh törenine tanıklık edilmiştir. Tabi bu bir enerji, bir sevinç ortaya koymuştur. İnanın bu durumlarda tüm ilçe sakini mutlu oluyor ve pozitif bir enerji alıyor.İşte bu güzel atmosferin oluşmasına vesile olmak büyük bir erdemliktir. Bu anlamda emeği olduğu herkesçe malum olan ilçemizin Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili İhsan Emre Aydın'a teşekkür etmek gerektiğine inandığımızdan bu köşe yazımızda kendisini konu edinelim diye düşündük. Kendisi aynı zamanda Gökçebağ belediye başkan vekili ve Kurtalan kaymakamlığı ile belediye başkanlığını da yaptığını gözönünde tuttuğumuzda kendisini takdir etmemek elde değildir. Yoğun mesai içerisinde barışa verdiği önem ve bu yöndeki çabası nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz.Kurtalan halkı vefalıdır ve hizmet edenleri asla unutmaz, ayrıca her türlü desteği verir. Bakınız efsane kaymakamımız Nevzat Taşdan bey vardı, kendisini halen hayırla yad ediyoruz ve nerde görev yaptığını dahi takip ediyoruz; çünkü ilçemizde önemli bir iz bıraktı. Ben inanıyorum ki Sayın Aydın da unutulmayacaklar arasında kalacaktır. İmkanlar dahilinde ilçemize hizmet ettiğini de biliyoruz. İnşAllah daha güzel ve kalıcı hizmetleri ilçemize kazandırır ve biz de kendisini yakında Vali olarak görürüz temennisindeyiz. Esen kalın...
Ekleme Tarihi: 17 Ocak 2021 - Pazar
Semih Gül

KURTALAN'IN BARIŞ ELÇİSİ; "İhsan Emre Aydın"

İnsanoğlu; çevresiyle, akraba ve komşularıyla sosyalleşir. Ve bu kesimlerle barışık ve hoşgörülü olduğu nispette hayattan zevk alır ve mutlu olur. Çünkü Allah insanları bu fıtrat üzerine yaratmıştır.
Tek kavramı sadece Allah'a mahsustur. İnsanlar ise topluluklar içerisinde yaşadığı için; geçimli olmalı, bazen görmemezlikten gelebilmeli, affedici olmalı ve daima pozitif olmalıdır. Yüce dinimiz İslamiyette, bu insani normlar üzerinde önemle durulmuş ve küs olma veya küs kalma konusunda kati surette red edici bir tavır takınmıştır.
Enes b. Mâlik’ten nakledildiğine göre,
Resûlullah (sav) şöyle buyurmuştur:
“Birbirinizden nefret etmeyin, birbirinize haset etmeyin, birbirinize sırt çevirmeyin. Ey Allah’ın kulları, kardeş olun. Bir Müslüman’ın din kardeşiyle üç günden fazla küs durması helâl olmaz!” (B6076 Buhârî, Edeb, 62)
Yukarıdaki hadisi şerifte de ifade edildiği üzere bir mümin diğer bir mümin kardeşiyle en fazla üç gün küs kalabilir şeklinde cevaz verilmiştir. Tabi ki insanız, zaman zaman hoş olmayan şeylerle karşı karşıya kalabiliyoruz ancak böyle durumlarda aklıselim davranmalı, tepki ve sonuçlarda ölçülü olunmalıdır. Ve en nihayetinde barış ile sonuçlanmalıdır.
Malumunuz üzere ilçemiz Kurtalan'da son 1 ay içerisinde 3 ve yakın zamanda da 1 aile daha olmak üzere toplamda 4 tane sulh törenine tanıklık edilmiştir. Tabi bu bir enerji, bir sevinç ortaya koymuştur. İnanın bu durumlarda tüm ilçe sakini mutlu oluyor ve pozitif bir enerji alıyor.
İşte bu güzel atmosferin oluşmasına vesile olmak büyük bir erdemliktir. Bu anlamda emeği olduğu herkesçe malum olan ilçemizin Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili İhsan Emre Aydın'a teşekkür etmek gerektiğine inandığımızdan bu köşe yazımızda kendisini konu edinelim diye düşündük. Kendisi aynı zamanda Gökçebağ belediye başkan vekili ve Kurtalan kaymakamlığı ile belediye başkanlığını da yaptığını gözönünde tuttuğumuzda kendisini takdir etmemek elde değildir. Yoğun mesai içerisinde barışa verdiği önem ve bu yöndeki çabası nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz.
Kurtalan halkı vefalıdır ve hizmet edenleri asla unutmaz, ayrıca her türlü desteği verir. Bakınız efsane kaymakamımız Nevzat Taşdan bey vardı, kendisini halen hayırla yad ediyoruz ve nerde görev yaptığını dahi takip ediyoruz; çünkü ilçemizde önemli bir iz bıraktı. Ben inanıyorum ki Sayın Aydın da unutulmayacaklar arasında kalacaktır. İmkanlar dahilinde ilçemize hizmet ettiğini de biliyoruz. İnşAllah daha güzel ve kalıcı hizmetleri ilçemize kazandırır ve biz de kendisini yakında Vali olarak görürüz temennisindeyiz.
Esen kalın...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.