Nebahat Yıldız
Köşe Yazarı
Nebahat Yıldız
 

"ANNE"

Anlatılamayan yaşanası bir duygudur Anne olmak ve anne diyebilmek insanoğluna has bir duygu değildir aslında. Annelik bir çiçeğe bir kusa bile yakışan haldir.  Ya da bilinmezi gitmek gibidir bazen anne olmak. Bir anne bile anlatamaz kendini, sevgisini her nefeste evladına bakışını, annelik hissini kelimelere sığdıramaz ki insanoğlu. Var etmektir yoktan, gülümsemektir çocuğuna içi kan ağlarken bile, gözyaşlarının kahkahadan olduğuna inandırmaktır. İçten sarılmak anneliği hissetmek yani derindir bu duygu. Anlatılması mümkün olmayan. Kokusu bile farklıdır yani annenin hiçbir çiçekte hiçbir yapay kokuda bir ömür boyu dünyanın hiçbir yerinde bulunmayacak bir kokudur o. Herkesin alamayacağı bir koku sadece evladının hissettiği bir kokudur. Anne bile kendinde hissedemez bazen kendindeki anneliği ya da evladındaki kokuyu hiçbir kimse hissedemez sadece annenin tadabileceği bir şeydir.  Velhasıl anlatılması mümkün olmayan bir haldir anne olmak anne diyebilmek. Bu sene içimiz buruk annesiz kalan evlatlar evlatsız kalan Anneler o kadar çok ki. Elimizden hiçbir şey gelmemesi Ayrıca canımızı yakıyor ama Evren bile bize bir annedir oysa. Annesiz çocukları canı gönülden kucaklıyorum evlatsız kalan annelere sabır diliyorum. Biliyorum bundan sonra anneler gününün bile tadı olmayacak ama halen bir yerlerde anneler var anne bekleyen evlatlar var bilelim ki. Gülümseyen anneler görmek dileğiyle tüm annesiz çocuklara sarılıyorum.    Nefes demektir anne yaşamaktır, güneştir. Bazen bir uğur böceğidir bazen bir papatya. Olmazsa olmazımızdır...
Ekleme Tarihi: 09 Haziran 2023 - Cuma
Nebahat Yıldız

"ANNE"

Anlatılamayan yaşanası bir duygudur Anne olmak ve anne diyebilmek insanoğluna has bir duygu değildir aslında.

Annelik bir çiçeğe bir kusa bile yakışan haldir.  Ya da bilinmezi gitmek gibidir bazen anne olmak. Bir anne bile anlatamaz kendini, sevgisini her nefeste evladına bakışını, annelik hissini kelimelere sığdıramaz ki insanoğlu.

Var etmektir yoktan, gülümsemektir çocuğuna içi kan ağlarken bile, gözyaşlarının kahkahadan olduğuna inandırmaktır. İçten sarılmak anneliği hissetmek yani derindir bu duygu. Anlatılması mümkün olmayan. Kokusu bile farklıdır yani annenin hiçbir çiçekte hiçbir yapay kokuda bir ömür boyu dünyanın hiçbir yerinde bulunmayacak bir kokudur o. Herkesin alamayacağı bir koku sadece evladının hissettiği bir kokudur. Anne bile kendinde hissedemez bazen kendindeki anneliği ya da evladındaki kokuyu hiçbir kimse hissedemez sadece annenin tadabileceği bir şeydir.  Velhasıl anlatılması mümkün olmayan bir haldir anne olmak anne diyebilmek.

Bu sene içimiz buruk annesiz kalan evlatlar evlatsız kalan Anneler o kadar çok ki.

Elimizden hiçbir şey gelmemesi Ayrıca canımızı yakıyor ama Evren bile bize bir annedir oysa.

Annesiz çocukları canı gönülden kucaklıyorum evlatsız kalan annelere sabır diliyorum. Biliyorum bundan sonra anneler gününün bile tadı olmayacak ama halen bir yerlerde anneler var anne bekleyen evlatlar var bilelim ki.

Gülümseyen anneler görmek dileğiyle tüm annesiz çocuklara sarılıyorum.   

Nefes demektir anne yaşamaktır, güneştir. Bazen bir uğur böceğidir bazen bir papatya. Olmazsa olmazımızdır...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

16
Ocak
09
Haziran
06
Haziran
18
Nisan
13
Nisan
13
Nisan
13
Nisan