Nebil EMBEN
Köşe Yazarı
Nebil EMBEN
 

Kurtalan’da Desibel Terörü!

Epey bir zamandan beri vatandaş olarak huzurumuz kalmadı! Huzurumuzu kaçıran sesin adi: "desibel terörü"! Kurtalan, şehir olarak son zamanlarda araç, bina ve insan sayısı bakımından oldukça gelişti ve geliştikçe de o girift şehir sorunlarıyla daha da yüzleşmeye başladı. Bizleri bir vatandaş olarak derin bir korku sarmalına sürükleyen o sorunlardan biri yüksek gürültü. Yüksek desibel mevhumuna bu açıdan terör denmesinde mahsur olmaz çünkü özü itibariyle terör insana korku yaymaktır. Bu haliyle yolda, bebek arabasında uyuyan yavrusunu taşıyan annenin yüreğine, yanından patlak egzozuyla, gökleri yaran ses dalgasıyla gecen motorcunun yaydığı şey korku değil midir? Tüm gününü çalışarak geçirmiş bir babanın gece balkonda uykusunu simsek gibi bölen bir havai fişek patlamasının yaydığı şey korku değil midir? Bayramlarda çocukların eğlencesi haline gelen maytapların yaydığı şey korku değil midir? Vatandaşın kalbinde korkuya sebebiyet veren tüm bu araçların mevcut kanunlarca yasaklı olması bir yana yetkili mercilerin bu konuda tepkisizliği neyle açıklanabilir? Vatandaşı içine düştüğü bu korku sarmalından kim kurtaracak! Plakasız ve patlak egzozlu motorların sokaklarda serseri kursun gibi salınmasını ve insanların ruh sağlığını tehdit etmesini kim önleyecek! Bu "sesi" kim duyacak!
Ekleme Tarihi: 24 Temmuz 2023 - Pazartesi
Nebil EMBEN

Kurtalan’da Desibel Terörü!

Epey bir zamandan beri vatandaş olarak huzurumuz kalmadı! Huzurumuzu kaçıran sesin adi: "desibel terörü"!

Kurtalan, şehir olarak son zamanlarda araç, bina ve insan sayısı bakımından oldukça gelişti ve geliştikçe de o girift şehir sorunlarıyla daha da yüzleşmeye başladı.

Bizleri bir vatandaş olarak derin bir korku sarmalına sürükleyen o sorunlardan biri yüksek gürültü.

Yüksek desibel mevhumuna bu açıdan terör denmesinde mahsur olmaz çünkü özü itibariyle terör insana korku yaymaktır.

Bu haliyle yolda, bebek arabasında uyuyan yavrusunu taşıyan annenin yüreğine, yanından patlak egzozuyla, gökleri yaran ses dalgasıyla gecen motorcunun yaydığı şey korku değil midir?

Tüm gününü çalışarak geçirmiş bir babanın gece balkonda uykusunu simsek gibi bölen bir havai fişek patlamasının yaydığı şey korku değil midir?

Bayramlarda çocukların eğlencesi haline gelen maytapların yaydığı şey korku değil midir?

Vatandaşın kalbinde korkuya sebebiyet veren tüm bu araçların mevcut kanunlarca yasaklı olması bir yana yetkili mercilerin bu konuda tepkisizliği neyle açıklanabilir?

Vatandaşı içine düştüğü bu korku sarmalından kim kurtaracak! Plakasız ve patlak egzozlu motorların sokaklarda serseri kursun gibi salınmasını ve insanların ruh sağlığını tehdit etmesini kim önleyecek!

Bu "sesi" kim duyacak!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.