Siirt’in de aralarında bulunduğu 54 ilde kaçakçılık suçlarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 294 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı ile cumhuriyet başsavcılıkları koordinesinde, il emniyet müdürlüklerince kaçakçılık suçlarına yönelik operasyonlar gerçekleştirildi.
Siirt’in de yer aldığı operasyonların Adana, Ankara, Diyarbakır, Batman, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Mardin, Şanlıurfa ve Van’ın da aralarında bulunduğu 54 ilde düzenlendiği belirtildi.
Operasyonlarda, gümrük işlemlerine tabi tutulmadan ülkeye sokulan kaçak ürünlerin dağıtıldığı ve yasa dışı imalathanelerde üretilen sahte veya kaçak ürünlerin piyasaya sürüldüğünün tespit edildiği bildirildi.
Çalışmalar kapsamında 19 bin 396 litre akaryakıt, 180 bin 187 paket sigara, 37 bin 819 litre alkollü içki ve 2 milyon 698 bin 970 adet içi doldurulmuş makaron ele geçirildi.
Operasyonlar kapsamında toplam 294 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığı kaydedildi.







Yorum yaz
Yorumları göster0 yorum
Yorumu bildir