USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Siirt’in Tarım ve Hayvancılık Potansiyeli Diyarbakır’daki Toplantıda Ele Alındı

Siirt’in Tarım ve Hayvancılık Potansiyeli Diyarbakır’daki Toplantıda Ele Alındı

Siirt’in tarım ve hayvancılık potansiyelinin daha etkin değerlendirilmesine yönelik çalışmalar, Diyarbakır’da düzenlenen Bölge İstişare Toplantısı’nda ele alındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Danışmanı Ali Recep Nazlı’nın başkanlığında, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Vekili Mustafa Şahin’in katılımıyla 8 Eylül 2026 tarihinde Diyarbakır’da Bölge İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şanverdi ile İl Müdür Yardımcısı Mehmet Yaşar Ören de katıldı.

Toplantıda bölge illerinin tarım ve hayvancılık alanındaki mevcut durumu değerlendirilirken, Siirt’in sahip olduğu tarımsal ve hayvansal üretim potansiyelinin daha etkin şekilde değerlendirilmesine yönelik projeler görüşüldü.

Görüşmede üretimin çeşitlendirilmesi, üretim kapasitesinin artırılması ve kırsal kalkınmanın desteklenmesine yönelik çalışmalar ele alındı.

Siirt’in tarımsal potansiyelinin sürdürülebilir kalkınmaya kazandırılması, üreticilerin emeğinin daha yüksek katma değere dönüştürülmesi ve üretim kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla yürütülecek çalışmaların kurumlar arası iş birliğiyle sürdürüleceği belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ