Ana içeriğe geç

Kurtalan Gazetesi: Siirt'in Kurtalan, Baykan, Şirvan, Pervari, Eruh ve Tillo ilçelerinden son dakika haberleri, Siirt gündemi ve yerel gelişmeler.

Siirt’te Cumhuriyet’in 103. yılı törenlerle kutlandı

Siirt’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende, Cumhuriyet’in 103. kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Vali ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, programda yaptığı konuşmada birlik, beraberlik ve milli…

Siirt’te Cumhuriyet’in 103. yılı törenlerle kutlandı
1 / 2

Siirt’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 103. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Etkinlikler, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya’nın Valilik makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Kutlamalar, Siirt Yeni Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programla devam etti. Vali Kızılkaya’nın katılımcıları selamlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı da paylaşıldı.

Törende konuşan Vali Kızılkaya, Cumhuriyet’in milletin bağımsızlık mücadelesi, fedakârlığı ve yeniden ayağa kalkma iradesiyle ortaya çıkan büyük bir kazanım olduğunu belirtti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla taçlandığını ifade etti.

Cumhuriyet’in milletin kendi geleceğini belirleme hakkının simgesi olduğunu dile getiren Kızılkaya, milli egemenliğin, hukuk devletinin ve eşit vatandaşlık anlayışının korunmasının önemine dikkat çekti. Kızılkaya, Türkiye’nin geleceği için milli ve manevi değerlere sahip çıkılması, toplumsal birlikteliğin korunması ve ortak hedefler doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Öğrencilerin gösterileri beğeni topladı

Kutlama programı, öğrencilerin okuduğu şiirler, sahne gösterileri ve müzik dinletisiyle devam etti. Program kapsamında düzenlenen “Birlik Bizim, Kardeşlik Bizim, Cumhuriyet Bizim” temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Kızılkaya ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Törene AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Çatak, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Coşkun, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Uluğ, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ceylan Yaman, İl Emniyet Müdürü Mehmet Özdemir, kamu kurumlarının yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle