USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Siirt'te Dev Üreter Taşları Laparoskopik Yöntemle Alındı

Siirt'te Dev Üreter Taşları Laparoskopik Yöntemle Alındı

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen ileri düzey cerrahi operasyonla, kalbinde 4 stent bulunan ve epilepsi hastası olan 40 yaşındaki Selman Dündar, yıllardır yaşadığı şiddetli ağrılardan kurtuldu. Hastanın üreterinde bulunan iki büyük taş, laparoskopik yöntemle başarıyla çıkarıldı.

Uzun süredir sağ yan ağrısı şikâyeti yaşayan Selman Dündar'ın yapılan tetkiklerinde, böbreğinde ve üreterinde büyük boyutlu taşlar tespit edildi. Yüksek riskli hasta grubunda yer almasına rağmen gerçekleştirilen operasyon başarıyla tamamlanırken, hasta kısa sürede sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Her biri 2,5 santimetre büyüklüğündeydi

Ameliyatı gerçekleştiren Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Miraç Ataman, hastanın sağ proksimal üreterinde her biri yaklaşık 2,5 santimetre büyüklüğünde iki taş bulunduğunu belirtti.

Ataman, böbrekte de taşların tespit edildiğini ifade ederek, taş yükünün fazla olması ve endoürolojik yöntemlerle tedavinin zor görülmesi nedeniyle laparoskopik cerrahi yönteminin tercih edildiğini söyledi.

Riskli sağlık geçmişine rağmen başarılı operasyon

Hastanın bir yıl önce kalp krizi geçirdiğini, kalbinde 4 stent bulunduğunu ve epilepsi hastası olduğunu belirten Ataman, tüm bu durumların cerrahi riskleri artırdığını ifade etti.

Sağ böbrekte uzun süredir devam eden tıkanıklığın böbrek fonksiyonlarını tehdit ettiğini belirten Ataman, yapılan değerlendirmeler sonucunda cerrahi müdahalenin kaçınılmaz hale geldiğini kaydetti.

Yaklaşık bir saat süren ameliyatın başarıyla tamamlandığını belirten Ataman, ameliyat sonrası süreçte herhangi bir komplikasyon gelişmediğini ve hastanın sorunsuz şekilde taburcu edildiğini söyledi.

"Miraç hocam beni ağrılarımdan kurtardı"

Başarılı operasyonun ardından sağlığına kavuştuğunu belirten Selman Dündar, yıllardır yaşadığı ağrıların sona erdiğini söyledi.

Dündar, "2,5 santimetre büyüklüğünde taşlarım olduğu söylendi. Miraç hocam beni ameliyata aldı. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum. Daha önce kalp krizi geçirmiştim, kalbimde 4 stent var. Beyin kanaması geçirmiştim ve epilepsi hastasıyım. Tüm bunlara rağmen başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi. Miraç hocam beni ağrılarımdan kurtardı." dedi.

Nadir uygulanan ileri düzey cerrahi

Karından açılan küçük kesiler aracılığıyla gerçekleştirilen laparoskopik üreterolitotomi, üreterdeki büyük ve sıkışmış taşların çıkarılmasında kullanılan ileri düzey cerrahi yöntemler arasında yer alıyor.

Uzmanlar, standart tedavi yöntemlerinin yetersiz kaldığı veya taş yükünün fazla olduğu vakalarda tercih edilen bu yöntemin, minimal invaziv yapısı sayesinde hastaların daha kısa sürede iyileşmesine olanak sağladığını belirtiyor.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başarıyla gerçekleştirilen operasyonun, hastanenin ileri düzey cerrahi kapasitesini ve uzman ekibinin tecrübesini ortaya koyduğu değerlendiriliyor.

Op. Dr. Miraç Ataman, hastanın sağlığına kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçen sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ