Dicle'de hemodiyaliz ünitesi hizmete girdi

Güncel (AA) - Anadolu Ajansı | 28.03.2024 - 15:31, Güncelleme: 28.03.2024 - 11:36 1094+ kez okundu.
 

Dicle'de hemodiyaliz ünitesi hizmete girdi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 5 yataklı hemodiyaliz ünitesi açıldıİl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Dicle İlçe Devlet Hastanesi'nde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan 5 yataklı hemodiyaliz ünitesi açıldı.Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ergani Devlet Hastanesi ve Hani Devlet Hastanesinde diyalize giren hastalar, ilçedeki diyaliz ünitesinin açılması ile tedavilerini ikamet ettikleri ilçede alma imkanına kavuştu.Dicle Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete başlayan hemodiyaliz ünitesinde, doktor, hemşire ve diyaliz teknikeri görev yapıyor.Diyetisyen ve psikoloğun da hizmet verdiği ünitede, hastaların ulaşımı hastane tarafından tahsis edilen araçla sağlanıyor.

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 5 yataklı hemodiyaliz ünitesi açıldı

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Dicle İlçe Devlet Hastanesi'nde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan 5 yataklı hemodiyaliz ünitesi açıldı.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ergani Devlet Hastanesi ve Hani Devlet Hastanesinde diyalize giren hastalar, ilçedeki diyaliz ünitesinin açılması ile tedavilerini ikamet ettikleri ilçede alma imkanına kavuştu.

Dicle Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete başlayan hemodiyaliz ünitesinde, doktor, hemşire ve diyaliz teknikeri görev yapıyor.

Diyetisyen ve psikoloğun da hizmet verdiği ünitede, hastaların ulaşımı hastane tarafından tahsis edilen araçla sağlanıyor.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.