Uyarılar dikkate alınmıyor mu?

Siirt 27.04.2024 - 20:53, Güncelleme: 27.04.2024 - 20:53 1998 kez okundu.
 

Uyarılar dikkate alınmıyor mu?

Kurtalan’da artan bağ-bahçe faaliyetleri ile birlikte asıl görevi çapalama makinesi olan patpat sahipleri ve kullanıcılarına yönelik sık sık semineri düzenleyen Jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği bu seminerlerde yaptığı uyarıların dikkate pekte dikkate alınmadığı görülüyor.
Kaydedilen görüntülerde Kayabağlar‘dan Kurtalan istikametine doğru gitmekte olan römorklu bir patpat sürücüsünün sürdüğü patpat römorkuna başka bir çapalama makinesini yüklediği ve Kurtalan istikametine doğru yol aldığı görülüyor. Jandarma ekipleri verdikleri seminerlerde son dönemlerde artan bağ-bahçe faaliyetleri nedeniyle güvenli patpat kullanımı noktasında sürücülere ve bağ-bahçe işleriyle uğraşanlara uyarılarda bulunsa da bu uyarıların Kurtalan’da bazı patpat kullanıcıları tarafından dikkate alınmadığı görülüyor. Patpat oluşturduğu tehlike itibari ile yollara çıkarılmaması nakliye işlerinde kullanılmaması gereken bir tarım makinesi. Çok kolay bir şekilde kontrolden çıka bilen bir makine olması ve trafikte hayati nitelik taşıyan özelikleri barındırmaması tehlikeyi üst boyutlara taşımakta. Çapalama makinesi olan patpatın kara yolluna çıkarılmaması konusunda kullanıcıların son derece dikkatli olması ve trafikte hem kendi hem de başkalarının canını tehlikeye atmaması büyük önem taşımakta.   (Abdulaziz ÖZCAN)
Kurtalan’da artan bağ-bahçe faaliyetleri ile birlikte asıl görevi çapalama makinesi olan patpat sahipleri ve kullanıcılarına yönelik sık sık semineri düzenleyen Jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği bu seminerlerde yaptığı uyarıların dikkate pekte dikkate alınmadığı görülüyor.

Kaydedilen görüntülerde Kayabağlar‘dan Kurtalan istikametine doğru gitmekte olan römorklu bir patpat sürücüsünün sürdüğü patpat römorkuna başka bir çapalama makinesini yüklediği ve Kurtalan istikametine doğru yol aldığı görülüyor.

Jandarma ekipleri verdikleri seminerlerde son dönemlerde artan bağ-bahçe faaliyetleri nedeniyle güvenli patpat kullanımı noktasında sürücülere ve bağ-bahçe işleriyle uğraşanlara uyarılarda bulunsa da bu uyarıların Kurtalan’da bazı patpat kullanıcıları tarafından dikkate alınmadığı görülüyor.

Patpat oluşturduğu tehlike itibari ile yollara çıkarılmaması nakliye işlerinde kullanılmaması gereken bir tarım makinesi.

Çok kolay bir şekilde kontrolden çıka bilen bir makine olması ve trafikte hayati nitelik taşıyan özelikleri barındırmaması tehlikeyi üst boyutlara taşımakta.

Çapalama makinesi olan patpatın kara yolluna çıkarılmaması konusunda kullanıcıların son derece dikkatli olması ve trafikte hem kendi hem de başkalarının canını tehlikeye atmaması büyük önem taşımakta.

 

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.