USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Sayaç kullanan herkesi İlgilendiriyor! 10 Bin TL Ceza Kapıda!

Sayaç kullanan herkesi İlgilendiriyor! 10 Bin TL Ceza Kapıda!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir düzenlemeyi yürürlüğe koydu. Resmi Gazete’de yayımlanan “Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği” kapsamında, 2014 ile 2019 yılları arasında üretilen doğalgaz sayaçlarının yıl sonuna kadar değiştirilmesi zorunlu hale geldi.

Yeni yönetmeliğe göre, bu yıllar arasında üretilmiş sayaçlara sahip vatandaşların 31 Aralık 2025 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvurular, ilçe belediyeleri veya ilgili dağıtım şirketlerine yapılabilecek. Süreç sonunda sayaçlar yetkili ekipler tarafından sökülerek denetlenecek. Denetimi geçemeyen sayaçların yerine, yeni nesil akıllı sayaçlar ücretsiz olarak takılacak.

Enerji faturalarında adalet hedefleniyor

Bakanlık yetkilileri, uygulamanın temel amacının zamanla ölçüm hassasiyetini kaybeden sayaçlardan kaynaklanan tüketim hatalarının önüne geçmek olduğunu vurgularken, enerji faturalarında adaletin sağlanmasının da hedeflendiğini belirtti.

Başvuru yapmayanlara ceza kapıda

Söz konusu yıllarda üretilen sayaçları kullanan, ancak 31 Aralık 2025’e kadar başvurusunu yapmayan vatandaşlar için ise ciddi yaptırımlar gündemde. Yönetmeliğe göre, başvurmayan kullanıcılar 10 bin TL’ye kadar idari para cezası ile karşı karşıya kalabilecek.

Yetkililer, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için belirlenen süre içerisinde mutlaka başvuruda bulunmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

 

(Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ