Ana içeriğe geç

Kurtalan Gazetesi: Siirt'in Kurtalan, Baykan, Şirvan, Pervari, Eruh ve Tillo ilçelerinden son dakika haberleri, Siirt gündemi ve yerel gelişmeler.

Siirt’te Yılda 4 bin Ton Üretimi Yapılan Ürünün Hasadına Başlandı

Siirt’in Pervari ilçesinde 2025 yılı verilerine göre 4 bin 500 dekar alanda 3 bin 744 ton üretimi yapılan ürünün hasadına başlandı. Nar Suyu köyünde düzenlenen hasat programına Kaymakam Ali Buzkaya ve ilçe kurum amirleri katıldı.

Siirt’te Yılda 4 bin Ton Üretimi Yapılan Ürünün Hasadına Başlandı
1 / 2

Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Nar Suyu köyünde nar hasadı programı düzenlendi. Programa Pervari Kaymakamı Ali Buzkaya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdulvehap Yılmaz ve ilçe kurum amirleri katıldı.

Hasat programında, üreticilerin emekleriyle yetiştirilen narlar toplanırken ilçedeki nar üretimine ilişkin veriler de paylaşıldı.

2025 yılı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Pervari’de 4 bin 500 dekar alanda toplam 3 bin 744 ton nar üretimi gerçekleştirildi.

Pervari Kaymakamlığı tarafından yapılan paylaşımda, üreticilerin emek ve gayretleriyle yetiştirilen narların bereketinin paylaşıldığı belirtilerek tüm çiftçilere bereketli ve hayırlı bir hasat sezonu temennisinde bulunuldu.

Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle