Halil ANGÜN
Köşe Yazarı
Halil ANGÜN
 

Kurtalan'da Eğitimci Faktörü

Nüfusunun yarısından fazlası gençlerden oluşan İlçemizde bu yüzyılda iddialı olması çocuklarını daha iyi eğitmekten geçmektedir.Öğrenci başarısını etkileyen en önemli okul faktörü ve öğretmenlerin kalitesidir. Bina, eğitim kaynakları ya da müfredat değil, öğretmen! Öğretmenin seçimi, eğitimi ve sosyoekonomik statüsünü yükseltmeden yapılacak her yatırım boşa kürek çekmektir.Eğitim sistemlerinde okul yöneticileri ve öğretmenler pek çok alanda karar verici konumda görev yapıyorlar. Türkiye’de de bakanlık bürokratlarının elinde olan yetkilerin bir kısmını okul yönetimlerine aktarmadan Eğitimdeki yerel sorunların üstesinden gelmek mümkün değildir.Öğrencilerin sayısı arttıkça sınıfların kalabalıklaştığı tek sistem bize ait. Sosyoekonomik açıdan da dezavantajlı öğrencilerin gittiği okullarda sınıf mevcudunu düşürmeli. O nedenle gelin bu eğitimi dert edelim. Sorunları ve reform önerilerini masaya yatıralım. Tartışmayı açalım. Eğitimin pek çok sorunu var ama bana göre en can alıcı sorunumuz reform yapma pratiğimizin verilerden bağımsız olması. Sorun tespitinden çözüm arayışına, alternatif çözümleri yarıştırmaktan her bir çözümün etkinlik analizine dair her aşamada kararlar verilerle alınmalı. Sınanmış ve başarısı kanıtlanmış uygulamaların tüm sisteme yayıldığı bir reform anlayışından bahsediyorum. Bu reform çalışmalarında Kurtalan Selahaddin Eyyubi Ortaokul yöneticileri ve öğretmenlerinden faydalanılabilir.Kurtalan Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokul Ülkede Siirt'i temsilen kazandığı başarılar gözler önünde, Siirt’teki en başarılı devlet okulu, özel okul sıralamasında özel okulları aratmayacak olması. Türkiye birincisi çıkarmasının yanı sıra 10’a yakın öğrencisi Fen Liselerine yerleşecek puan aldı.Kurtalan Selahaddin Eyyubi Ortaokulunda karakterli ve merhametli nesiller yetiştirilmesi başta olmak üzere, Eğitimin yanında öğrencilerin ahlaki yapısına yön verecek çalışmalara yer vermesi, Kurtalan eğitim açısından umut verici.
Ekleme Tarihi: 12 Temmuz 2021 - Pazartesi
Halil ANGÜN

Kurtalan'da Eğitimci Faktörü

Nüfusunun yarısından fazlası gençlerden oluşan İlçemizde bu yüzyılda iddialı olması çocuklarını daha iyi eğitmekten geçmektedir.
Öğrenci başarısını etkileyen en önemli okul faktörü ve öğretmenlerin kalitesidir. Bina, eğitim kaynakları ya da müfredat değil, öğretmen! Öğretmenin seçimi, eğitimi ve sosyoekonomik statüsünü yükseltmeden yapılacak her yatırım boşa kürek çekmektir.
Eğitim sistemlerinde okul yöneticileri ve öğretmenler pek çok alanda karar verici konumda görev yapıyorlar. Türkiye’de de bakanlık bürokratlarının elinde olan yetkilerin bir kısmını okul yönetimlerine aktarmadan Eğitimdeki yerel sorunların üstesinden gelmek mümkün değildir.
Öğrencilerin sayısı arttıkça sınıfların kalabalıklaştığı tek sistem bize ait. Sosyoekonomik açıdan da dezavantajlı öğrencilerin gittiği okullarda sınıf mevcudunu düşürmeli. O nedenle gelin bu eğitimi dert edelim. Sorunları ve reform önerilerini masaya yatıralım. Tartışmayı açalım.
Eğitimin pek çok sorunu var ama bana göre en can alıcı sorunumuz reform yapma pratiğimizin verilerden bağımsız olması. Sorun tespitinden çözüm arayışına, alternatif çözümleri yarıştırmaktan her bir çözümün etkinlik analizine dair her aşamada kararlar verilerle alınmalı. Sınanmış ve başarısı kanıtlanmış uygulamaların tüm sisteme yayıldığı bir reform anlayışından bahsediyorum. Bu reform çalışmalarında Kurtalan Selahaddin Eyyubi Ortaokul yöneticileri ve öğretmenlerinden faydalanılabilir.
Kurtalan Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokul Ülkede Siirt'i temsilen kazandığı başarılar gözler önünde, Siirt’teki en başarılı devlet okulu, özel okul sıralamasında özel okulları aratmayacak olması. Türkiye birincisi çıkarmasının yanı sıra 10’a yakın öğrencisi Fen Liselerine yerleşecek puan aldı.
Kurtalan Selahaddin Eyyubi Ortaokulunda karakterli ve merhametli nesiller yetiştirilmesi başta olmak üzere, Eğitimin yanında öğrencilerin ahlaki yapısına yön verecek çalışmalara yer vermesi, Kurtalan eğitim açısından umut verici.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.