Halil ANGÜN
Köşe Yazarı
Halil ANGÜN
 

''Fen Lisesi Üzerine bir Kaç Kelam''

Devlet Demir yollarının 1944 yılında ilçemize ulaşması ile Mısırç Köyü Kurtalan ismini alarak ilçe merkezi olması ile birlikte köy yaşantısından, kent yaşantısı keşmekeşine giren ilçe kimi zaman hizmette tavan yaparken, kimi zaman da idare ve yönetimin eksikliğinden köyü andıran bir ilçe görüntüsünden kurtulamadı.Bir kentin caddeleri, sokakları o kent hakkında açık fikirler sunarken insana. Bir kenti yaşanabilir kılmak, o kentin var olan değerlerini korumaktan geçer. Altyapı sorunları giderilmiş, yapılaşması tamamlanmış kentler, içinde barındırdıkları tarihi ve doğal güzellikleriyle başlarlar.Yeni yapılacak Fen Lisesi tartışılırken...Kurtalan’da yapılması planlanan Fen Lisesi süreci devam ediyor. Bildiğiniz gibi geçici olarak Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda eğitime devam edecek.Yeni okul bina için üç seçenek var masada> Kotip tarafı TOKİ civarı > TEKEL Mahallesi Ertuğrul Gazi İlkokulu civarı> Yeni Mahallede yapılacak olan şehirler arası otogarın arkası ve atıl durumda olan Zenga Parkı yanında bulunan 10.5 dönümlük arazi. Malum Kurtalan'ın ilçe olması sonrası ve günümüze kadar Sümer ve Yeni Mahalle sürekli kendi yağında kavrulmuş devletin bir çok imkanlarından mahrum kalmış mahallelerimiz. Bürokraside kimi ensesi kalınların yatırımları diğer iki şık civarı olması nedeni ile diğer bölgelere çekilmek isteniliyor. Bizler yeni yapılacak Fen Lisesinin hem eğitim acısından hem kentin gelişimi acısından en iyi yerin Sümer ve Yeni mahalleyi de olumlu yönde etkileyecek olan yerde yapılmasını istiyoruz. Yıllarca Sümer ve Yeni Mahallede kamu yatırımlarından mahrum bırakılmıştır. Üvey evlat muamelesi görülmektedir. Yatırımın bilimsel anlamda da en iyi yer yeni yapılacak olan Şehirlerarası otogar civarında devlete ait arazide olmasını talep ediyoruz. Burada gözetmemiz gereken bir ilçenin ve ilçe sakinlerinin menfaati olmalı, ensesi kalın bir kaç şahsın olmamalı.
Ekleme Tarihi: 25 Eylül 2022 - Pazar
Halil ANGÜN

''Fen Lisesi Üzerine bir Kaç Kelam''

Devlet Demir yollarının 1944 yılında ilçemize ulaşması ile Mısırç Köyü Kurtalan ismini alarak ilçe merkezi olması ile birlikte köy yaşantısından, kent yaşantısı keşmekeşine giren ilçe kimi zaman hizmette tavan yaparken, kimi zaman da idare ve yönetimin eksikliğinden köyü andıran bir ilçe görüntüsünden kurtulamadı.
Bir kentin caddeleri, sokakları o kent hakkında açık fikirler sunarken insana. Bir kenti yaşanabilir kılmak, o kentin var olan değerlerini korumaktan geçer. Altyapı sorunları giderilmiş, yapılaşması tamamlanmış kentler, içinde barındırdıkları tarihi ve doğal güzellikleriyle başlarlar.
Yeni yapılacak Fen Lisesi tartışılırken...
Kurtalan’da yapılması planlanan Fen Lisesi süreci devam ediyor. Bildiğiniz gibi geçici olarak Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda eğitime devam edecek.
Yeni okul bina için üç seçenek var masada
> Kotip tarafı TOKİ civarı
> TEKEL Mahallesi Ertuğrul Gazi İlkokulu civarı
> Yeni Mahallede yapılacak olan şehirler arası otogarın arkası ve atıl durumda olan Zenga Parkı yanında bulunan 10.5 dönümlük arazi.
Malum Kurtalan'ın ilçe olması sonrası ve günümüze kadar Sümer ve Yeni Mahalle sürekli kendi yağında kavrulmuş devletin bir çok imkanlarından mahrum kalmış mahallelerimiz. Bürokraside kimi ensesi kalınların yatırımları diğer iki şık civarı olması nedeni ile diğer bölgelere çekilmek isteniliyor.
Bizler yeni yapılacak Fen Lisesinin hem eğitim acısından hem kentin gelişimi acısından en iyi yerin Sümer ve Yeni mahalleyi de olumlu yönde etkileyecek olan yerde yapılmasını istiyoruz.
Yıllarca Sümer ve Yeni Mahallede kamu yatırımlarından mahrum bırakılmıştır. Üvey evlat muamelesi görülmektedir. Yatırımın bilimsel anlamda da en iyi yer yeni yapılacak olan Şehirlerarası otogar civarında devlete ait arazide olmasını talep ediyoruz. Burada gözetmemiz gereken bir ilçenin ve ilçe sakinlerinin menfaati olmalı, ensesi kalın bir kaç şahsın olmamalı.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.