Halil ANGÜN
Köşe Yazarı
Halil ANGÜN
 

''Kurtalan'ın Olmayan STK, Siyasetçi ve Bürokratına...''

Kurtalan Meslek Yüksekokul binası için ‘Bismillah’ deyip biran önce hayata geçirilmesi için yeni bir hareketlilik başlatma zamanı gelmedi mi?Açık konuşmak gerekirse, Siirt ilçeleri olan Eruh, Baykan, Şirvan, Pervari, Tillo ve Kurtalan.Siirt'in en büyük ilçesi olan Kurtalan, yüksekokul binası konusunda ciddi hak kaybı yaşadı. Kurtalan MYO öğrencileri Milli Eğitimin ilkokuldan bozma, ana okulu andıran bir binada yıllardır geçici eğitim görüyor. Mevcut ana okulu andıran bina hem teknik hem de fiziki olarak yetersiz kalıyor. Kurtalan'da İsimleri büyük büyük harfler ile tabelalarda olup, icraatlarını göremediğimiz. STK, Siyasetçi ve Bürokratına ve hayırsever ilçe halkının bildiği gibi yeni bir okul binasına ihtiyaç vardır. Kendi Haline Terk edildiSiirt üniversite yönetimi ise kaynak yetersizliği sonucu yüksekokulu sürekli kendi haline bıraktı. Üstüne üslük Siirt üniversitesine aktarılan onlarca kaynak bütçeye rağmen.İstihdam odaklı programlara öğrencilerin ilgisi yoğun olunca ilçede bina ihtiyacı had safhaya ulaştı. Gelişmeler üzerine Kurtalanlılar olarak haklı sitemlerini yüksek sesle dillendirmeye başladık. Her ne hikmet ise bu haklı talep muhataplarında etkisini gösteremiyor. Sürekli kulak arkası yapılıyor.Kurtalan Meslek Yüksek Okulu için 2+2 Yıl olmak üzere Kurtalan Milli Emlak Şefliği’nden tahsis edilen 15 dönümlük arazi var. Bina için ödenek yok. Geçmişte Kurtalan halkı (İsimleri Bizde Mahfuz) 30 dönüme yakın arsa bağışında bulundu. İlgilenen olmayınca bağış geri alındı. Milli Emlak Şegliği’nun 2+2 yıl birinci 2 yılı bitti. 2. Sefer tanınan hakkın süresi içerisinde çivi çakılmaması halinde tahsis edilen arazi de elden gidecektir. Şurası acı bir gerçek; Siirt'in buram buram tarih ve kültür kokan, doğal güzellikleri ve yöresel lezzetleri ile dikkat çeken şirin ilçesi Kurtalan, yüksekokul binası hususunda hak kaybı yaşadı, yaşıyor. MYO binasının belli bir seviyeye getirilmesi için Kurtalanlılar üzerlerine düşen fedakârlığı fazlasıyla yapacaktır. Şimdi elinizi taşın altına koyma sırası şehrin yöneticileri, STK, rektörü ve bilhassa siyasi iradenin üzerinde. Kurtalan’ın ilkokuldan bozma, anaokulu andıran yüksekokul binası için çok büyük kaynaklar gerekmiyor. İhtiyaç olan parayı bir yerlerden bulmak elbette mümkün. Yeter ki niyet edilsin, azmedilsin, çaba gösterilsin.Velhasıl sözün özüne gelecek olursak.Kurtalan MYO bir anlamda kaderine bırakılmış gibi bir görüntü var.Bu şehrin yöneticileri, bu şehrin lokomotifleri olan STK ve karar vericileri tabiri caizse MYO üzerinden ellerini tamamen çekmiş gibi bir görüntü hakim.Ne okulun son durumu ile ilgili, bırakın bir çalışma yapılmasını, bu hususlar hangi aşamada bilen dahi yok.MYO Kurtalan için hayati öneme sahip.Seneye bünyesinde açılacak olan bölümler ile daha da önem kazanacak.Dolayısıyla mümkünse şehrin yöneticileri de durumu buna göre değerlendirirlerse daha iyi olacak.
Ekleme Tarihi: 25 Nisan 2021 - Pazar
Halil ANGÜN

''Kurtalan'ın Olmayan STK, Siyasetçi ve Bürokratına...''

Kurtalan Meslek Yüksekokul binası için ‘Bismillah’ deyip biran önce hayata geçirilmesi için yeni bir hareketlilik başlatma zamanı gelmedi mi?
Açık konuşmak gerekirse, Siirt ilçeleri olan Eruh, Baykan, Şirvan, Pervari, Tillo ve Kurtalan.
Siirt'in en büyük ilçesi olan Kurtalan, yüksekokul binası konusunda ciddi hak kaybı yaşadı. Kurtalan MYO öğrencileri Milli Eğitimin ilkokuldan bozma, ana okulu andıran bir binada yıllardır geçici eğitim görüyor. Mevcut ana okulu andıran bina hem teknik hem de fiziki olarak yetersiz kalıyor. Kurtalan'da İsimleri büyük büyük harfler ile tabelalarda olup, icraatlarını göremediğimiz. STK, Siyasetçi ve Bürokratına ve hayırsever ilçe halkının bildiği gibi yeni bir okul binasına ihtiyaç vardır.
Kendi Haline Terk edildi
Siirt üniversite yönetimi ise kaynak yetersizliği sonucu yüksekokulu sürekli kendi haline bıraktı. Üstüne üslük Siirt üniversitesine aktarılan onlarca kaynak bütçeye rağmen.
İstihdam odaklı programlara öğrencilerin ilgisi yoğun olunca ilçede bina ihtiyacı had safhaya ulaştı. Gelişmeler üzerine Kurtalanlılar olarak haklı sitemlerini yüksek sesle dillendirmeye başladık. Her ne hikmet ise bu haklı talep muhataplarında etkisini gösteremiyor. Sürekli kulak arkası yapılıyor.
Kurtalan Meslek Yüksek Okulu için 2+2 Yıl olmak üzere Kurtalan Milli Emlak Şefliği’nden tahsis edilen 15 dönümlük arazi var. Bina için ödenek yok. Geçmişte Kurtalan halkı (İsimleri Bizde Mahfuz) 30 dönüme yakın arsa bağışında bulundu. İlgilenen olmayınca bağış geri alındı. Milli Emlak Şegliği’nun 2+2 yıl birinci 2 yılı bitti. 2. Sefer tanınan hakkın süresi içerisinde çivi çakılmaması halinde tahsis edilen arazi de elden gidecektir.
Şurası acı bir gerçek; Siirt'in buram buram tarih ve kültür kokan, doğal güzellikleri ve yöresel lezzetleri ile dikkat çeken şirin ilçesi Kurtalan, yüksekokul binası hususunda hak kaybı yaşadı, yaşıyor. MYO binasının belli bir seviyeye getirilmesi için Kurtalanlılar üzerlerine düşen fedakârlığı fazlasıyla yapacaktır.
Şimdi elinizi taşın altına koyma sırası şehrin yöneticileri, STK, rektörü ve bilhassa siyasi iradenin üzerinde. Kurtalan’ın ilkokuldan bozma, anaokulu andıran yüksekokul binası için çok büyük kaynaklar gerekmiyor. İhtiyaç olan parayı bir yerlerden bulmak elbette mümkün. Yeter ki niyet edilsin, azmedilsin, çaba gösterilsin.
Velhasıl sözün özüne gelecek olursak.
Kurtalan MYO bir anlamda kaderine bırakılmış gibi bir görüntü var.
Bu şehrin yöneticileri, bu şehrin lokomotifleri olan STK ve karar vericileri tabiri caizse MYO üzerinden ellerini tamamen çekmiş gibi bir görüntü hakim.
Ne okulun son durumu ile ilgili, bırakın bir çalışma yapılmasını, bu hususlar hangi aşamada bilen dahi yok.
MYO Kurtalan için hayati öneme sahip.
Seneye bünyesinde açılacak olan bölümler ile daha da önem kazanacak.
Dolayısıyla mümkünse şehrin yöneticileri de durumu buna göre değerlendirirlerse daha iyi olacak.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.