Halil ANGÜN
Köşe Yazarı
Halil ANGÜN
 

O Fakülte Kurtalan'a Kurulacak...

İlçemiz Siirt'in en büyük ilçesi olması hasebiyle, haklı olarak yıllardır Fakülte istemekteyiz. Yıllardır bu isteğe ne hikmet ise hiç de kulak veren olmuyor. Halkımızın ve bizlerin dillendirdiği aslında bir haktır. Onun için biz artık Fakülte, Fakülte diye ağlamayacağız, haykıracağız ve bağıracağız!..Kurtalan Siirt en büyük ilçesi olmasına karşın hak ettiği yatırımları kavuşamıyor.İlçemiz sahipsiz değildir. Çünkü Kurtalan duruşuyla, konumuyla, coğrafi yapısıyla, üçüncü sınıf bir ilçe değil, birinci sınıf bir ilçe ve 4 yıllık bir fakülteyi hak etmektedir. İlçemize yıllardır arzuladığı TOKİ başta olmak üzere, yeni yeni kamu binaları yapılmaktadır. Maalesef zorunlu hizmetler dışında hiçbir hizmet ilçemize gelmemektedir. Son zamanlarda yapılan birkaç projeyi saymazsak eğer. Yapılan bu projeler Kurtalan'ı daha güzel ve vazgeçilmez kılabilmesi için dört yıllık fakültenin açılması şart olmuştur.Ama şunu herkes artık çok iyi bilmeli ki; ''Kurtalan halkı istediği zaman yapamayacağı, başaramayacağı, elde edemeyeceği hiçbir şey yoktur.”TOKİ'nin konut yapması için nasıl kamuoyu oluşturulduysa ve başarıldıysa, bundan böyle ne istediğini bilerek hareket edecek ve fakülte diyorsa dört yıllık Ziraat ve Mimarlık Fakültesi için bastıracaktır ve alacaktır. İşte o gün nasıl kararlı idiysek bu gün de çok kararlı ve çok istekliyiz. Fakülte için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Mevcut MYO Meslek Yüksek Okulu adeta ana okul konumundadır. Arazi var bina derslik yetersizliği nedeni ile açılan bölümler Siirt Üniversitesi kampüsüne alınıyor ya da öğrenci alamıyor.Örneğin Tren ile alakalı olan ‘Raylı Sistemler İşletmeciliği’ bölümü Kurtalan’da yer aldığı halde öğrenciler Siirt’te eğitim görüyor.Yine Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onay alınan ‘Pazarlama, Peyzaj ve Süs Bitkileri’ ile ‘Adalet’ bölümü açıldığı halde öğrenci alamıyor.Kurtalan Meslek yüksek okulu binasının yetersiz olduğu gün gibi ortadır.İlçemizde Fakülte yapımı için tahsis edilmiş arazi olmasına rağmen Siirt Üniversitesi rektörlüğün adım atmasını manidar buluyoruz. İlimiz de şu ya da bu olmasın demiyoruz. Ama hep bana yok artık, Kurtalan kabuğunu kırmalı ve gelen yatırımlardan daha çok pay almalıdır.Kurtalan’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin de ilçenin sorunlarını dile getirip çözümü için adım atmalarının da zamanı geldiğini düşünüyorum.Bu günden itibaren FAKÜLTE aşkımızı kimse bitiremez. Çünkü biz dün de bu gün de Fakülte İlçemizin kaderi ve geleceğidir dedik. Her zaman Fakülte için yazmaya ve kamuoyu oluşturmaya söz verdik...O FAKÜLTE Kurtalan'a gelecek.
Ekleme Tarihi: 31 Ocak 2021 - Pazar
Halil ANGÜN

O Fakülte Kurtalan'a Kurulacak...

İlçemiz Siirt'in en büyük ilçesi olması hasebiyle, haklı olarak yıllardır Fakülte istemekteyiz. Yıllardır bu isteğe ne hikmet ise hiç de kulak veren olmuyor. Halkımızın ve bizlerin dillendirdiği aslında bir haktır.
Onun için biz artık Fakülte, Fakülte diye ağlamayacağız, haykıracağız ve bağıracağız!..
Kurtalan Siirt en büyük ilçesi olmasına karşın hak ettiği yatırımları kavuşamıyor.
İlçemiz sahipsiz değildir. Çünkü Kurtalan duruşuyla, konumuyla, coğrafi yapısıyla, üçüncü sınıf bir ilçe değil, birinci sınıf bir ilçe ve 4 yıllık bir fakülteyi hak etmektedir.
İlçemize yıllardır arzuladığı TOKİ başta olmak üzere, yeni yeni kamu binaları yapılmaktadır. Maalesef zorunlu hizmetler dışında hiçbir hizmet ilçemize gelmemektedir. Son zamanlarda yapılan birkaç projeyi saymazsak eğer. Yapılan bu projeler Kurtalan'ı daha güzel ve vazgeçilmez kılabilmesi için dört yıllık fakültenin açılması şart olmuştur.
Ama şunu herkes artık çok iyi bilmeli ki; ''Kurtalan halkı istediği zaman yapamayacağı, başaramayacağı, elde edemeyeceği hiçbir şey yoktur.”
TOKİ'nin konut yapması için nasıl kamuoyu oluşturulduysa ve başarıldıysa, bundan böyle ne istediğini bilerek hareket edecek ve fakülte diyorsa dört yıllık Ziraat ve Mimarlık Fakültesi için bastıracaktır ve alacaktır. İşte o gün nasıl kararlı idiysek bu gün de çok kararlı ve çok istekliyiz. Fakülte için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.
Mevcut MYO Meslek Yüksek Okulu adeta ana okul konumundadır. Arazi var bina derslik yetersizliği nedeni ile açılan bölümler Siirt Üniversitesi kampüsüne alınıyor ya da öğrenci alamıyor.
Örneğin Tren ile alakalı olan ‘Raylı Sistemler İşletmeciliği’ bölümü Kurtalan’da yer aldığı halde öğrenciler Siirt’te eğitim görüyor.
Yine Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onay alınan ‘Pazarlama, Peyzaj ve Süs Bitkileri’ ile ‘Adalet’ bölümü açıldığı halde öğrenci alamıyor.
Kurtalan Meslek yüksek okulu binasının yetersiz olduğu gün gibi ortadır.
İlçemizde Fakülte yapımı için tahsis edilmiş arazi olmasına rağmen Siirt Üniversitesi rektörlüğün adım atmasını manidar buluyoruz. İlimiz de şu ya da bu olmasın demiyoruz. Ama hep bana yok artık, Kurtalan kabuğunu kırmalı ve gelen yatırımlardan daha çok pay almalıdır.
Kurtalan’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin de ilçenin sorunlarını dile getirip çözümü için adım atmalarının da zamanı geldiğini düşünüyorum.
Bu günden itibaren FAKÜLTE aşkımızı kimse bitiremez. Çünkü biz dün de bu gün de Fakülte İlçemizin kaderi ve geleceğidir dedik. Her zaman Fakülte için yazmaya ve kamuoyu oluşturmaya söz verdik...
O FAKÜLTE Kurtalan'a gelecek.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.