Halil ANGÜN
Köşe Yazarı
Halil ANGÜN
 

'' Tam Kapanma Çare ise? Vatandaşın Mali Kaybı ne olacak?...'''

Sayın Cumhurbaşkanı'nın iftar sonrası, tam kapanma yönünde açıklamaları düştü yerel ve ulusal ajans ve sosyal medyaya. Yaklaşın 19 günlük bir kapanma. Pandeminin tüm yükü her ne hikmet ise esnafa ve vatandaşa düşüyor. Bir gün çalışmayacak ise evine ekmek götüremeyecek günlük yevmiye ile çalışan milyonlarca vatandaşımız var. Kapanma açıklamalarını duyup izledikten sonra ne yapacağız diyen milyonlarca vatandaş var. Nasıl ekmek bulacağız, esnaf alacaklarının tahsilatının yanı sıra. Nasıl kiramızı ödeyeceğiz, nasıl çek, senet ve bankalara ödemeleri nasıl yapacağını kara kara düşünmeye başladı.Vatandaşın bu sorunlarına nasıl çözüm bulacakları yönünde herhangi bir açıklama yapılmadan kapanmaya gidildi.İktidar büyük sorumsuzluğunun sonucu. Lebaleb kongre ve hınca hınç cenaze törenlerinin sorumsuzluğu tekrar vatandaşın sırtına yükledi. Görünen o ki! Çok zor günler bizleri bekliyor. Umut ediyorum bu kapanma sonrası virüs belasından kurtulmayı ümit ediyorum tabi iktidar uymuyor kurallara böyle bir sorunumuz var. Bu kaçıncı dalga? Bu kaçıncı kapanma? Ne diyeceğimi bilmiyorum.Açıklamadan anladığım Mayıs ayında başlayacak Turizm sezonunu kurtarmak, burada günlük çalışan vatandaşlarımız (El ve beden emekçileri İnşaat sektörü, garsonu, Berberi, sanayicisi, çaycısı, lokantacısı vs vs ) onlar ne yapacak. Dağıtılan 5 kilo patates 5 kilo soğan ile yapılacak ufak tefek bir kaç yardım kolisi ile olacak iş değil. Milyonlar başını iki elin arasına alarak bu süreci nasıl atlatacaklarını düşünüyor.Ülke ekonomisinin durumu ortada vatandaşa destek çıkacak paranın olmadığı. Bura da güçlünün gücü fakir fukara garip gurebaya yetiyor. Burada büyük iş muhalefet, yazar çizer, aydın ve bilim insanlarına düşüyor. Maddi konuda iktidarı bu konuda yüklenerek, tam kapanmanın karşılığı olarak vatandaşın maddi kaygılarını ortadan kaldıracak açıklama ve önlemleri alması lazım geliyor. İktidar bu yöndeki sorumluluğu yerine getirmesi gerekir...Hükümet Kesenin Ağzını AçtıAkp Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Memurlarımıza ve esnaflarımıza vereceğimiz müjdeler var” diyerek yaptığı açıklamalar emekli, esnaf ve vatandaşı memnun etmedi. Emeli bayram ikramiyesi ödemesinin tutarını 1000 liradan 1100 liraya. İhtiyaç sahibi hanelere 1000 lira verilen nakdi yardımı 1100 liraya. Esnaflara yapılan aylık 1000 lira gelir desteğiyle 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteği süresinin 1 ay daha uzatılması.TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafın kullandığı kredilerin süresini 1 Temmuz tarihine kadar ertelendi. Emekli, Esnaf ve Vatandaşı tatmin etmeyen destek paketinin daha geniş ve daha kapsamlı talepleri yineliyoruz.
Ekleme Tarihi: 02 Mayıs 2021 - Pazar
Halil ANGÜN

'' Tam Kapanma Çare ise? Vatandaşın Mali Kaybı ne olacak?...'''

Sayın Cumhurbaşkanı'nın iftar sonrası, tam kapanma yönünde açıklamaları düştü yerel ve ulusal ajans ve sosyal medyaya.
Yaklaşın 19 günlük bir kapanma. Pandeminin tüm yükü her ne hikmet ise esnafa ve vatandaşa düşüyor. Bir gün çalışmayacak ise evine ekmek götüremeyecek günlük yevmiye ile çalışan milyonlarca vatandaşımız var.
Kapanma açıklamalarını duyup izledikten sonra ne yapacağız diyen milyonlarca vatandaş var. Nasıl ekmek bulacağız, esnaf alacaklarının tahsilatının yanı sıra. Nasıl kiramızı ödeyeceğiz, nasıl çek, senet ve bankalara ödemeleri nasıl yapacağını kara kara düşünmeye başladı.
Vatandaşın bu sorunlarına nasıl çözüm bulacakları yönünde herhangi bir açıklama yapılmadan kapanmaya gidildi.
İktidar büyük sorumsuzluğunun sonucu. Lebaleb kongre ve hınca hınç cenaze törenlerinin sorumsuzluğu tekrar vatandaşın sırtına yükledi.
Görünen o ki! Çok zor günler bizleri bekliyor. Umut ediyorum bu kapanma sonrası virüs belasından kurtulmayı ümit ediyorum tabi iktidar uymuyor kurallara böyle bir sorunumuz var. Bu kaçıncı dalga? Bu kaçıncı kapanma? Ne diyeceğimi bilmiyorum.
Açıklamadan anladığım Mayıs ayında başlayacak Turizm sezonunu kurtarmak, burada günlük çalışan vatandaşlarımız (El ve beden emekçileri İnşaat sektörü, garsonu, Berberi, sanayicisi, çaycısı, lokantacısı vs vs ) onlar ne yapacak. Dağıtılan 5 kilo patates 5 kilo soğan ile yapılacak ufak tefek bir kaç yardım kolisi ile olacak iş değil. Milyonlar başını iki elin arasına alarak bu süreci nasıl atlatacaklarını düşünüyor.
Ülke ekonomisinin durumu ortada vatandaşa destek çıkacak paranın olmadığı. Bura da güçlünün gücü fakir fukara garip gurebaya yetiyor. Burada büyük iş muhalefet, yazar çizer, aydın ve bilim insanlarına düşüyor. Maddi konuda iktidarı bu konuda yüklenerek, tam kapanmanın karşılığı olarak vatandaşın maddi kaygılarını ortadan kaldıracak açıklama ve önlemleri alması lazım geliyor. İktidar bu yöndeki sorumluluğu yerine getirmesi gerekir...
Hükümet Kesenin Ağzını Açtı
Akp Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Memurlarımıza ve esnaflarımıza vereceğimiz müjdeler var” diyerek yaptığı açıklamalar emekli, esnaf ve vatandaşı memnun etmedi.
Emeli bayram ikramiyesi ödemesinin tutarını 1000 liradan 1100 liraya.
İhtiyaç sahibi hanelere 1000 lira verilen nakdi yardımı 1100 liraya.
Esnaflara yapılan aylık 1000 lira gelir desteğiyle 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteği süresinin 1 ay daha uzatılması.
TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafın kullandığı kredilerin süresini 1 Temmuz tarihine kadar ertelendi. Emekli, Esnaf ve Vatandaşı tatmin etmeyen destek paketinin daha geniş ve daha kapsamlı talepleri yineliyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.