Garzan’da çiftçiler 2’nci Bahar gübresi uygulamasına başladı

Kurtalan 03.03.2024 - 19:18, Güncelleme: 03.03.2024 - 19:18 4539+ kez okundu.
 

Garzan’da çiftçiler 2’nci Bahar gübresi uygulamasına başladı

Garzan Ovasında diz boyu yeşeren ekinler için çiftçiler 2’nci Bahar Gübresi uygulamasına başladı.
İlkbaharın mevsimine girerken Kurtalanlı çiftçiler Garzan Ovasında tarımsal faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Kurtalanlı çiftçiler 2’nci bahar gübresi uygulamasını gerçekleştirmeye başlayarak ektikleri tarımsal ürünlerden maksimum verim almayı hedefliyor. Buğday ekili alanlarda 2’nci bahar gübresi uygulamasını gerçekleştiren Abdülmecit Nas, 2023-2024 yılı tarımsal faaliyet sezonun bol yağışlı bir şekilde geçtiğini belirterek “Bu yıl yağış açısından oldukça bereketli bir yıl geçiriyoruz. Tarlalarımızda ektiğimiz ürünlerin iyice büyüdüğünü ve geçmiş yıllara oranla daha iyi bir şekilde yetiştiklerini görüyoruz. İlkini ocak ayı içerisinde yaptığımız bahar gübresi sonrası şuan arazilerimize 2’inci bahar gübresi uygulamasını yapıyoruz. Ayrıca yabancı ot ve zararlı böcek ilaçlamasına devam etmekteyiz.” dedi. Nas, zirai alandaki bu uygulamalardan sonra Haziran ayana kadar hiçbir uygulama yapılmayacaklarını Haziran ayı itibari ile süne zararlısı için ilaçlama yapacaklarını sözlerine ekledi. (Abdulaziz ÖZCAN)
Garzan Ovasında diz boyu yeşeren ekinler için çiftçiler 2’nci Bahar Gübresi uygulamasına başladı.

İlkbaharın mevsimine girerken Kurtalanlı çiftçiler Garzan Ovasında tarımsal faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Kurtalanlı çiftçiler 2’nci bahar gübresi uygulamasını gerçekleştirmeye başlayarak ektikleri tarımsal ürünlerden maksimum verim almayı hedefliyor.

Buğday ekili alanlarda 2’nci bahar gübresi uygulamasını gerçekleştiren Abdülmecit Nas, 2023-2024 yılı tarımsal faaliyet sezonun bol yağışlı bir şekilde geçtiğini belirterek “Bu yıl yağış açısından oldukça bereketli bir yıl geçiriyoruz. Tarlalarımızda ektiğimiz ürünlerin iyice büyüdüğünü ve geçmiş yıllara oranla daha iyi bir şekilde yetiştiklerini görüyoruz. İlkini ocak ayı içerisinde yaptığımız bahar gübresi sonrası şuan arazilerimize 2’inci bahar gübresi uygulamasını yapıyoruz. Ayrıca yabancı ot ve zararlı böcek ilaçlamasına devam etmekteyiz.” dedi.

Nas, zirai alandaki bu uygulamalardan sonra Haziran ayana kadar hiçbir uygulama yapılmayacaklarını Haziran ayı itibari ile süne zararlısı için ilaçlama yapacaklarını sözlerine ekledi.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.