USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

MHP Lideri Bahçeli: “Demirtaş’ın Tahliyesi Türkiye İçin Hayırlı Olur”

MHP Lideri Bahçeli: “Demirtaş’ın Tahliyesi Türkiye İçin Hayırlı Olur”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği “tahliye edilmeli” kararına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

AİHM’in Türkiye’nin yeniden değerlendirme başvurusunu reddetmesinin ardından gündeme oturan kararı değerlendiren Bahçeli, “Selahattin Demirtaş’ın tahliyesi Türkiye için hayırlara vesile olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Öcalan ve Demirtaş Arasında Fitne Çıkarmak İsteyenler Var”

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, İmralı’da hükümlü bulunan PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş üzerinden yeni bir kışkırtma zemini oluşturulmak istendiğini savundu.

Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

“Hem Öcalan’ın hem Demirtaş’ın arasına mayın döşeyenlerin hazımsızlıklarını görüyor, kimsenin bu oyuna gelmeyeceğini düşünüyoruz. Terörsüz Türkiye sürecini provoke etme çabaları bizim için yok hükmündedir. İmralı Abdullah Öcalan ile Edirne Selahattin Demirtaş arasında sorun çıkarmak isteyenlerin nereye hizmet ettiklerini bizler iyi biliyoruz. İmralı sözünü tutmuştur.”

“Tahliyesi Hayırlara Vesile Olacaktır”

Bahçeli, toplantı sonrası Meclis’ten ayrılırken gazetecilerin AİHM kararına ilişkin sorusunu da yanıtladı. MHP lideri, “Sayın Selahattin Demirtaş, hukuki yollardan sonuca ulaşmıştır. Tahliyesi Türkiye için hayırlara vesile olacaktır.” dedi.

AİHM Türkiye’nin İtirazını Reddetti

2016 yılından bu yana Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş hakkında AİHM, Türkiye’nin tahliye kararının yeniden değerlendirilmesi talebini reddetti. Bunun üzerine Demirtaş’ın avukatları, tahliye başvurusunda bulundu.

Demirtaş’tan İlk Açıklama: “Kardeşlik Hukuku Her Şeyden Kıymetlidir”

AİHM kararının ardından sosyal medya hesabından el yazısıyla bir mesaj paylaşan Selahattin Demirtaş, “AİHM kararı elbette önemlidir ve hukuken bağlayıcıdır. Ancak sadece bizim açımızdan değil, 86 milyon yurttaşımız açısından ‘kardeşlik hukuku’ her şeyden kıymetlidir.” ifadelerini kullandı, 

Demirtaş açıklamasında, “Meseleleri kin, intikam kavramları üzerinden değil, ortak gelecek ve ortak akıl kavramları üzerinden ele almak gerekir. Atılacak her adımın barışa, huzura ve refaha hizmet etmesi dileğiyle, özgür günlerde görüşebilmek umuduyla selam ve sevgilerimi gönderiyorum.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ