USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Siirt’in O İlçesinde Doğalgaz Akışı Durdu!

Siirt’in O İlçesinde Doğalgaz Akışı Durdu!

Siirt’in Baykan ilçesinde doğalgaz sevkiyatının durdurulması ilçede endişeye neden oldu. Edinilen bilgilere göre, Baykan’daki doğalgaz stoklarının yalnızca 2–3 saatlik seviyede olduğu, yoğun kar yağışı ve gizli buzlanma nedeniyle bu gece ilçeye yeni doğalgaz sevkiyatı yapılamayacağı bildirildi. Gazın ilçeye ulaşmaması halinde vatandaşların bu gece ve yarın gün boyu doğalgazsız kalma riskiyle karşı karşıya olduğu ifade edildi.

İlçe genelinde konutların büyük bölümünde ısınma ve yemek pişirme işlemlerinin doğalgazla yapılması, olası kesintiyi ciddi bir mağduriyet ihtimaline dönüştürüyor. Hava sıcaklıklarının gece saatlerinde daha da düşmesiyle birlikte özellikle çocuklar, yaşlılar ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için riskin arttığı belirtiliyor. Kesintinin uzaması durumunda yarın gün boyunca hem ısınma hem de günlük yaşamın aksayabileceği vurgulanıyor.

Yaşanan gelişmenin ardından konu ilgili makamlara iletildi. Sürecin Siirt Milletvekili Mervan Gül, Baykan Kaymakamı Fatih Özcan ve Baykan Belediye Başkanı Ekrem Erdem tarafından yakından ve hassasiyetle takip edildiği öğrenildi. Yetkililerin, mağduriyet yaşanmaması için yoğun bir çaba içerisinde olduğu ifade edildi.

Öte yandan, doğalgaz sevkiyatını gerçekleştiren firma ile temasların sürdüğü, Karayolları’ndan alınacak destekle sevkiyatın en kısa sürede Baykan’a ulaştırılması için girişimlerin devam ettiği bildirildi. Ancak yoğun kar ve gizli buzlanma gerekçesiyle, Midyat’a sevkiyat yapan firmanın Baykan güzergâhına gelmek istemediği ve bu konuda yeterli duyarlılık göstermediği yönündeki iddialar kamuoyunda tepkiye neden oldu.

Sevkiyatın bu gece gerçekleşmemesi halinde Baykanlıların yarın akşama kadar sürebilecek bir doğalgaz kesintisiyle karşı karşıya kalabileceği belirtilirken, vatandaşlar yetkililerden ve sorumlu firmalardan sorunun bir an önce çözülmesini bekliyor. İlçede yaşanabilecek mağduriyetin büyümemesi adına sürecin yakından takip edildiği ve gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ