Triger bakımına dikkat! Yapmayanlar büyük masraflarla karşılaşabilir

Kurtalan 20.03.2024 - 20:27, Güncelleme: 20.03.2024 - 20:27 3569+ kez okundu.
 

Triger bakımına dikkat! Yapmayanlar büyük masraflarla karşılaşabilir

Belirli aralıklarla triger bakımı yaptırmayan araba sahipleri büyük masraflarla karşılaşabilirken Kurtalan’da faaliyet gösteren Zelal Oto Motor Ustası Şakir Gezici triger seti hakkında önemli bilgiler verdi.
Araba motorlarının çalışmasında önemli rol oynayan triger kayış ve zincirleri belirli kilometre aralığında bakımı yapılmadığı taktirde ciddi masraflara neden olabiliyor. Motorların çalışmasında etkili hareketli parçaların dizayn edilen zaman aralığında çalışmasını ve görevini yerine getirmesini sağlayan triger setlerinin bakımı hakkında bilgi veren Zelal Oto Motor Ustası Şakir Gezci; “Zamanında değiştirilmeyen triger kayışı bir süre sonra kopabiliyor. Motorun düzgün bir şekilde çalışmasını sağlayan triger kayışı koparsa, seyir halindeki bir araç için son derece tehlikelidir. Triger kayışı kopması, kayışın tuttuğu dişli aksamların zarar görmesine buna bağlı olarak motorun tamamen durmasına neden oluyor.” dedi. Gezici; belir kilometre aralığında düzenli olarak triger setlerinin kontrol edilmesi, olası kopma ve aşınmalara karşı mutlaka gerekli kontrollerin sağlanmasını kaydederek “Bir motor ustası olarak araba sahibi olan herkese şu tavsiyede bulunuyorum. Motor ötmesi dediğimiz sesler ve motorun çalışmasında anormalliklerin sezilmesi durumunda mutlaka ama mutlaka bakım yapılması büyük önem taşıyor. Bu konuda Kurtalanlı araba sahibi müşterilerimizin her zaman yanındayız. Müşterilerimizi Yayıkdere Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde yer alan Zelal Otoya bekleriz.” sözlerini sarf etti. (Abdulaziz ÖZCAN)
Belirli aralıklarla triger bakımı yaptırmayan araba sahipleri büyük masraflarla karşılaşabilirken Kurtalan’da faaliyet gösteren Zelal Oto Motor Ustası Şakir Gezici triger seti hakkında önemli bilgiler verdi.

Araba motorlarının çalışmasında önemli rol oynayan triger kayış ve zincirleri belirli kilometre aralığında bakımı yapılmadığı taktirde ciddi masraflara neden olabiliyor.

Motorların çalışmasında etkili hareketli parçaların dizayn edilen zaman aralığında çalışmasını ve görevini yerine getirmesini sağlayan triger setlerinin bakımı hakkında bilgi veren Zelal Oto Motor Ustası Şakir Gezci; “Zamanında değiştirilmeyen triger kayışı bir süre sonra kopabiliyor. Motorun düzgün bir şekilde çalışmasını sağlayan triger kayışı koparsa, seyir halindeki bir araç için son derece tehlikelidir. Triger kayışı kopması, kayışın tuttuğu dişli aksamların zarar görmesine buna bağlı olarak motorun tamamen durmasına neden oluyor.” dedi.

Gezici; belir kilometre aralığında düzenli olarak triger setlerinin kontrol edilmesi, olası kopma ve aşınmalara karşı mutlaka gerekli kontrollerin sağlanmasını kaydederek “Bir motor ustası olarak araba sahibi olan herkese şu tavsiyede bulunuyorum. Motor ötmesi dediğimiz sesler ve motorun çalışmasında anormalliklerin sezilmesi durumunda mutlaka ama mutlaka bakım yapılması büyük önem taşıyor. Bu konuda Kurtalanlı araba sahibi müşterilerimizin her zaman yanındayız. Müşterilerimizi Yayıkdere Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde yer alan Zelal Otoya bekleriz.” sözlerini sarf etti.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.